fbpx
Reklama akcesoria do kuchni

Pomidory z piekarnika

pomidoryzpiekarnika.jpg

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

  • 4 świeże i dojrzałe pomidory
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek extra vergine

Przygotowanie:

Umyte pomidory przekrawamy na pół w poprzek, układamy w foremce wyłożoną papierem do pieczenia. Takie pomidory wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza. Pozostawiamy na około 25 minut. Potem przyprawiamy do smaku i polewamy oliwą. Wkładamy ponownie do piekarnika nie zmieniając temperatury. Po pół godziny posypujemy czosnkiem pokrojonym w plasterki i posiekaną natką pietruszki. W razie potrzeby można polać jeszcze oliwą i jeszcze wstawiamy do piekarnika na 15-20 minut.

scroll to top