fbpx
Reklama akcesoria do kuchni

Potrawka wątrobowo – płucna

potrawka-watrobowo-plucna.jpg

Porcja na 3 osoby
Czas przygotowania 15 minut.

Składniki:

  • 250 gramów wątróbki
  • 250 gramów płucek
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 30 gramów oliwy
  • 50 gramów wina białego wytrawnego
  • 100 gramów wody
  • Sól i pieprz

Przygotowanie:

Wątróbkę, płucka i cebulkę kroimy w drobna kostkę, wkładamy wszystko do rondelka i wlewamy wodę dodajemy rozmaryn i na małym ogniu dusimy. Od czasu do czasu mieszamy. Gdy prawie wyparuje woda należy dodać oliwę i dusimy jeszcze tylko przez 3-5 minut, po tym czasie doprawiamy do smaku, dodajemy wino przykrywamy i jeszcze przez krótka chwilkę dusimy.
Podajemy na gorąco z pieczywem.

scroll to top