Czas przygotowania 15 minut
Porcja dla 2-3 osób
Składniki:
- 100 g różnych gatunków sałaty
np. po 20 g sałat : rukola, pekińska, radicchio, lodowa, karbowana - 150 gramów sera typu feta
- 160 gramów tuńczyka konserwowanego w oliwie.
- 1 marchew średniej wielkości
- 1 gałązka selera naciowego
- 1 duży pomidor (serce bawole)
- 1 cebula mała czerwona
- Sól, pieprz świeżo mielony,
- Oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Sałatę płuczemy bardzo dokładnie i szarpiemy rękoma robiąc małe kawałki, marchew obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach, cebulę obieramy i kroimy w drobna kostkę, gałązkę selera kroimy w cienkie pół krążki, ser kroimy w kostkę, z puszki tuńczyka usuwamy olej w którym była ryba konserwowana, a tuńczyk dodajemy do sałaty. Dodajemy przyprawy tuż przed podaniem do spożycia.