Czas przygotowania 10 minut
Składniki:
- 2 szt.marchewki
- 1 szt. ziemniak
- 2 szt. jajka
- 1 puszka (170 gramów) groszku
- 1 puszka (170 gramów) kukurydzy
- 1 kawałek (50 gramów selera)
- 1 szt. jabłko
- 1 mała cebula
- 1 łyżka musztardy stołowej
- Majonez
- Sól, pieprz mielony
Przygotowanie:
Wstawiamy do gotowania warzywa takie jak: marchew, ziemniaka i seler. W osobnym naczyniu gotujemy jajka na twardo. Po ugotowaniu warzywa wyjmujemy z wody odstawiamy w chłodne miejsce do wystudzenia, natomiast z jajek wylewamy wrzątek, a wlewamy zimna wodę, która po chwili należy wymienić żeby przyspieszyć ostudzenie jajek.
Między czasie gdy warzywa się gotują odcedzamy wodę z puszek z groszkiem i kukurydzą i przesypujemy do miseczki. Jabłko wcześniej umyte obieramy ze skórki kroimy w drobna kostkę. Wystudzone jajka i warzywa również obieramy i kroimy w drobna kostkę jak również cebulę. Na końcu dodajemy majonez i łyżkę musztardy stołowej nie zbyt ostrej i doprawiamy do smaku.