Danie dla 4 osób
Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- Mozzarella di Bufala – 250 gramów
- Pomidorki Cherry – 200 gramów
- Salami piccante – 50 gramów
- Młode liście szpinaku – 300 gramów
- Oliwa z oliwek extra vergine
- Chleb – 3 kromki
- Oliwki – garść
- Ocet balsamiczny
- Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Mozzarellę kroimy na małe kawałki, pomidorki dzielimy na pół. Salami piccante kroimy w małe paski. Kromki chleba kroimy w kostkę i smażymy na patelni do uzyskania oczekiwanej chrupkości. Liście szpinaku myjemy i suszymy. Wszystko z wyjątkiem grzanek razem mieszamy, polewamy oliwą z oliwek i odrobiną octu balsamicznego. Na koniec dodajemy grzanki i sałatka jest gotowa.