fbpx

Sałatka z mozzarellą

Sałatka z mozzarellą

Danie dla 4 osób
Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

  • Mozzarella di Bufala – 250 gramów
  • Pomidorki Cherry – 200 gramów
  • Salami piccante – 50 gramów
  • Młode liście szpinaku – 300 gramów
  • Oliwa z oliwek extra vergine
  • Chleb – 3 kromki
  • Oliwki – garść
  • Ocet balsamiczny
  • Sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

Mozzarellę kroimy na małe kawałki, pomidorki dzielimy na pół. Salami piccante kroimy w małe paski. Kromki chleba kroimy w kostkę i smażymy na patelni do uzyskania oczekiwanej chrupkości. Liście szpinaku myjemy i suszymy. Wszystko z wyjątkiem grzanek razem mieszamy, polewamy oliwą z oliwek i odrobiną octu balsamicznego. Na koniec dodajemy grzanki i sałatka jest gotowa.

Przepis wideo

scroll to top