fbpx

Tagliatele z krewetkami

tagliatele-z-krewetkami.jpg

Porcja na 2 osoby
Czas przygotowania 10 minut

Składniki:

  • 150 gramów małych świeżych pomidorów
  • 150 gramów czystych i nie mrożonych krewetek
    lub
  • 250 gramów czystych mrożonych krewetek
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek naci pietruszki
  • 5 łyżek oliwy
  • sól, pieprz i peperoncino
  • Tagliatele około 200-300 gramów

Przygotowanie:

Zaczynamy od postawienia wody na makaron. Potem na patelnie wlewamy oliwę i dodajemy całe 2 ząbki czosnku. Przyrumieniamy i usuwamy lub zostawiamy czosnek, w zależności od preferencji. Dodajemy pomidorki przekrojone na pół i podnosimy temperaturę pod patelnią. Doprawiamy do smaku.

Gdy zacznie gęstnieć sos powstały z pomidorków należy dodać krewetki. Gotujemy przez około 3-4 minuty.

Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy na patelnie do sosu. Mieszamy i wykładamy na talerze, posypujemy posiekaną nacią pietruszki.

scroll to top