fbpx

Tarta all’ananas

tarta all'ananas

Składniki:

  • 3 jajka
  • 125 gramów roztopionego masła
  • 200 gramów cukru
  • 300 gramów mąki
  • 1/2 opakowanie proszku do pieczenia
  • Cukier waniliowy
  • Sok z połowy cytryny
  • 1 puszka ananasów

Przygotowanie:

Jajka razem z cukrem roztrzepać trzepaczką lub mikserem, dodać mąkę i proszek do pieczenia, cukier waniliowy, sok z połowy cytryny. Na końcu roztopione masło. Otrzymamy piękną gładką masę ciasta.

Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, na wierzch poukładać w dowolny schemat ananasa.

Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza i piec przez 30 minut. Po upieczeniu odczekać 10 minut i wyjąc z tortownicy. Posypać cukrem pudrem.

tarta ananasowa

scroll to top