Porcje dla 4 osób
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
- 100 gramów fasolki szparagowej
- 4 sztuki daktylowych pomidorów
- 2-3 marchewki
- 1 korzeń pietruszki
- 1 średni ziemniak
- 1 cebula szalotka
- 1 gałązka selera
- 30 gramów makaronu drobnego typu gwiazdki
- Nać posiekanej pietruszki
- 1 łyżka świeżego posiekanego koperku
- Sól i pieprz
- Parmezan
Przygotowanie:
Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, marchew obrać, opłukać i pokroić w talarki, ziemniaka obrać i wypłukać i pokroić w kostkę. Fasolkę umyć, obciąć końcówki i również pokroić w małe kawałki. Gałązkę selera umyć i pokroić drobno, pomidory umyć i każdego przekroić na 4 części. Wszystkie warzywa umieścić w naczyniu, zalać zimną wodą. Postawić na średnim płomieniu do zagotowania. Potem zmniejszyć płomień i gotować z lekko uchyloną przykrywką żeby nic nie wykipiało poza garnek. Pod koniec gotowania dodajemy makaron. Gdy marchew jest miękka z pewnością pozostałe warzywa też są ugotowane, więc należy zupę przyprawić.