fbpx
Reklama akcesoria do kuchni

Zuppa di primavera

zuppa-di-primavera.jpg

Porcje dla 4 osób
Czas przygotowania: 10 minut

Składniki:

  • 100 gramów fasolki szparagowej
  • 4 sztuki daktylowych pomidorów
  • 2-3 marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 średni ziemniak
  • 1 cebula szalotka
  • 1 gałązka selera
  • 30 gramów makaronu drobnego typu gwiazdki
  • Nać posiekanej pietruszki
  • 1 łyżka świeżego posiekanego koperku
  • Sól i pieprz
  • Parmezan

Przygotowanie:

Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, marchew obrać, opłukać i pokroić w talarki, ziemniaka obrać i wypłukać i pokroić w kostkę. Fasolkę umyć, obciąć końcówki i również pokroić w małe kawałki. Gałązkę selera umyć i pokroić drobno, pomidory umyć i każdego przekroić na 4 części. Wszystkie warzywa umieścić w naczyniu, zalać zimną wodą. Postawić na średnim płomieniu do zagotowania. Potem zmniejszyć płomień i gotować z lekko uchyloną przykrywką żeby nic nie wykipiało poza garnek. Pod koniec gotowania dodajemy makaron. Gdy marchew jest miękka z pewnością pozostałe warzywa też są ugotowane, więc należy zupę przyprawić.

 

scroll to top