fbpx

Cielęcina alla pizzaiola

Cielecina alla pizzaiola

Przepis na 2 osoby,
Przygotowanie 10 minut

Składniki:

  • 200 gramów plastrów cielęcych
  • 500 gramów pomidorów świeżych
    lub
  • 150 gramów passaty pomidorowej
  • 3-4 łyżki oliwy
  • Sól, pieprz czarny mielony
  • 1 ząbek czosnku

Przygotowanie:

Na palniku o niskim płomieniu postawić patelnie z oliwą i dodać ząbek czosnku przekrojony na pół, dodać pomidory pokrojone w ćwiartki. Doprawić do smaku. Po 10 minutach dodać mięso. Plastry mięsne powinny być częściowo lub w całości pokryte powstałym sosem. Gotować pod przykryciem około 5 minut. W połowie tego czasu mięso należy obrócić.

Do smaku według uznania można użyć również: oregano, capperi, nać pietruszki.

cielecina alla pizzaiola patelnia

scroll to top