Czas przygotowania: 10 minut
Porcja dla 4 osób
Składniki:
- 350 gramów spaghetti
- 100 gramów podgardla
lub - 100 gramów surowego boczku
- 4 żółtka
- 60 gramów parmezanu grana padano
- sól, pieprz czarny mielony
Przygotowanie:
Należy zacząć od postawienia wody na spaghetti. Gotujemy wg informacji na opakowaniu. Następnie podgardle kroimy w małą kostkę i wysmażamy dość mocno. Przyprawiamy do smaku. Makaron ugotowany odcedzamy z wody, wylewamy wodę z naczynia w którym się gotował i wrzucamy makaron, dodajemy niezwłocznie żółtka i mieszamy.
Częściowo żółtka powinny być ścięte. Dodajemy wysmażone podgardle i łyżkę parmezanu i ponownie mieszamy. Następnie wykładamy na talerze i posypujemy wierzch parmezanem.