Reklama akcesoria do kuchni

Radicchio zapiekane

radicchio-zapiekane.jpg

Czas przygotowania 5 minut
Porcja na 4 osoby

Składniki:

  • 1 szt. sałaty radicchio
  • 4 łyżki stołowe oliwy
  • Sól i pieprz mielony do smaku
  • Ocet balsamiczny

Przygotowanie:

Usuwamy wierzchnie liście z sałaty, płuczemy pod bieżącą zimną wodą i osuszamy ją. Następnie dzielimy sałatę na 4 równe części przekrawając wzdłuż.

Umieszczamy w foremce wyłożonej papierem do pieczenia polewamy oliwa i przyprawiamy do smaku.

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni Celsjusza i wkładamy sałatę. Po około 8-10 minutach odwracamy sałatę i po następnych 8-10 minutach wyjmujemy, polewamy octem balsamicznym i podajemy do spożycia. Podajemy na gorąco do obiadu .

scroll to top