fbpx

Makaron muszelki z dzikim szparagiem

Makaron muszelki z dzikim szparagiem

Porcja na 2 osoby.
Czas przygotowania: 10 min.

Składniki:

  • 250 gramów szparagów
  • 100 gramów boczku surowego
  • 40 gramów oliwy
  • Sól, pieprz
  • 140 gramów makaronu typu muszelki
  • 20 gramów parmezanu

Przygotowanie:

Zaczynamy od postawienia wody na ugotowanie makaronu. Gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Boczek należy pokroić w kostkę i delikatnie wysmażyć, dodać szparagi pokrojone na długość mniej więcej 1 cm i razem poddusić pod przykryciem przez około 7-10 minut mieszając od czasu do czas.
Na koniec przyprawić do smaku. Odcedzamy makaron z wody po ugotowaniu dodajemy do przygotowanego boczku ze szparagami po czym wykładamy na talerze. Posypujemy parmezanem.

scroll to top