fbpx
Reklama akcesoria do kuchni

Tagliatelle z pieczarkami

tagliatelle-z-pieczarkami.jpg

Czas przygotowywania 15 minut
Porcja dla 3 osób

Składniki:

  • 350 gramów pieczarek
  • 3 ząbki czosnku
  • 4-5 łyżek oliwy
  • 4 gałązki pietruszki
  • Sól, pieprz biały mielony
  • 350 gramów makaronu tagliatelle

Przygotowanie:

Pieczarki umyć i odsączyć z wody, następnie pokroić w cienkie plasterki. Czosnek obrać. W rondlu podgrzać oliwę i dołożyć czosnek z pieczarkami. Na średnim płomieniu dusić do odparowania wody. Przyprawić do smaku. Pietruszkę drobno pokroić.

Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzony gorący makaron łączymy z pieczarkami. Nakładamy na talerze i oprószamy pietruszką.

scroll to top