fbpx

Sos do kopytek

Sos do kopytek

Czas przygotowania: 5 minut
Porcja na 2 osoby

Składniki:

  • 100 gramów surowej kiełbasy lub mielonego mięsa
  • 2 łyżki oliwy
  • 170-200 ml passaty pomidorowej
  • Sól i pieprz czarny mielony
  • Parmezan do posypania gotowego dania

Przygotowanie:

Na rozgrzaną oliwę na patelni dajemy rozdrobnioną kiełbasę lub mielone mięso. Podsmażamy delikatnie mieszając od czasu do czasu. Nie można dopuścić do przypaleń. Następnie dodajemy passatę pomidorową, doprawiamy do smaku i pod przykryciem dusimy około 5 minut. Między czasie stawiamy do zagotowania naczynie z woda osoloną do gotowania kopytek. Przypominam, ze kopytka jak tylko wypłyną na powierzchnie to znaczy że są już ugotowane. Natychmiast należy je odcedzić z wody i podawać do konsumpcji polewając obficie sosem i posypujemy parmezanem do zaostrzenia smaku.

scroll to top