Czas przygotowania: 15 minut
Składniki:
- 2 jajka
- 100 gramów cukru kryształ
- 100 gramów roztopionego masła
- 1/4 szklanki mleka
- 250 gramów mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 średnie jabłka pokrojone w ćwiartki
- cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Tortownicę o wielkości 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować masłem i obsypać mąką.
Jajka i cukier zmiksować na puch, dodać mleko, następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i na końcu roztopione masło. Połączyć wszystkie składniki mikserem. Przelać do tortownicy ciasto, wyrównać łyżką i powciskać w ciasto jabłka pokrojone w ćwiartki.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 30 minut.
Po tym czasie wyjmujemy biszkopt, odstawiamy do przestudzenia, następnie posypujemy cukrem pudrem.