fbpx
Reklama akcesoria do kuchni

Biszkopt z jabłkami

biszkopt-z-jablkami.jpg

Czas przygotowania: 15 minut

Składniki:

  • 2 jajka
  • 100 gramów cukru kryształ
  • 100 gramów roztopionego masła
  • 1/4 szklanki mleka
  • 250 gramów mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 średnie jabłka pokrojone w ćwiartki
  • cukier puder do posypania

Przygotowanie:

Tortownicę o wielkości 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub posmarować masłem i obsypać mąką.

Jajka i cukier zmiksować na puch, dodać mleko, następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i na końcu roztopione masło. Połączyć wszystkie składniki mikserem. Przelać do tortownicy ciasto, wyrównać łyżką i powciskać w ciasto jabłka pokrojone w ćwiartki.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 30 minut.

Po tym czasie wyjmujemy biszkopt, odstawiamy do przestudzenia, następnie posypujemy cukrem pudrem.

Przepis na biszkopt z jabłkami

scroll to top