Czas przygotowania: 15 minut
Porcja dla 2 osób
Składniki:
- 170 gramów makaronu spaghetti
- 200 gramów pomidorów
- 50-70 gramów tuńczyka konserwowego w oliwie
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
- Sól i peperoncino
Przygotowanie:
Zaczynamy od postawienia naczynia z wodą na spaghetti. Następnie na patelni z oliwą podpiekamy ząbki czosnku, gdy są zarumienione dodajemy pomidory. Doprawiamy do smaku. Po około 10 minutach odstawiamy patelnie z palnika i dodajemy tuńczyka (bez oliwy w której był konserwowany), rozdrabiamy tuńczyka na kawałki.
Ugotowane spaghetti wrzucamy na patelnię do przygotowanego sosu. Mieszamy i wykładamy do konsumpcji. Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki.