fbpx

Spaghetti z tuńczykiem

spaghetti z tuńczykiem

Czas przygotowania: 15 minut
Porcja dla 2 osób

Składniki:

  • 170 gramów makaronu spaghetti
  • 200 gramów pomidorów
  • 50-70 gramów tuńczyka konserwowego w oliwie
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
  • Sól i peperoncino

Przygotowanie:

Zaczynamy od postawienia naczynia z wodą na spaghetti. Następnie na patelni z oliwą podpiekamy ząbki czosnku, gdy są zarumienione dodajemy pomidory. Doprawiamy do smaku. Po około 10 minutach odstawiamy patelnie z palnika i dodajemy tuńczyka (bez oliwy w której był konserwowany), rozdrabiamy tuńczyka na kawałki.

Ugotowane spaghetti wrzucamy na patelnię do przygotowanego sosu. Mieszamy i wykładamy do konsumpcji. Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Przepis na spaghetti z tuńczykiem

scroll to top